Suzan & Freek

za 10 juni
13:35-14:35

Mainstage

Suzan & Freek zijn een koppel en zangduo. Ze ontmoeten elkaar tijdens muzieklessen op de middelbare school, waar hun liefde voor muziek overslaat naar liefde voor elkaar. Suzan zingt en speelt piano en Freek speelt gitaar en zingt. Ze zijn geboren in de Achterhoek, Suzan in Zieuwent en Freek in Harreveld, en wonen nu in Nederhorst den Berg.

Het duo begon met het maken van covers op Facebook onder de naam “De minuut”. In 2016 brak hun cover “Don’t let me down” van The Chainsmokers door, nadat het zelfs door The Chainsmokers zelf werd gedeeld. Ze zeiden “Wow, dit maakte ons aan het huilen!”. Het werd wereldwijd bekeken en kreeg meer dan een miljoen views. In oktober 2018 brachten ze hun eerste EP “Glass house sessions” uit met vijf covers.

Op 2 november 2018 bracht het duo hun eerste zelfgeschreven nummer “Als het avond is” uit. Het nummer werd verkozen tot Paradeplaat bij Sterren NL en kwam op de eerste plaats in de Sterren NL Top 20, Nederlandse Top 40 en Mega Top 50. “Als het avond is” was een groot succes en heeft inmiddels meer dan 60 miljoen streams. Het nummer bereikte zelfs de Hitparade in Vlaanderen.

Eind 2019 bracht het duo hun eerste album “Gedeeld door ons” uit in Nederland en Vlaanderen. Een maand later stond het album op de tweede plaats in de albumlijsten zowel in Nederland als in Vlaanderen. Het album bevat onder andere de nummers “Als het avond is”, “Blauwe dag” en “Deze is voor mij”.

Suzan & Freek gaven in 2019 theatershows door heel Nederland onder de titel “Als het avond is”. In de show zongen ze hun hits en enkele covers live, waardoor Nederland hen beter leerde kennen.

In 2020 deden Suzan & Freek mee aan het AVROTROS-programma “Beste Zangers”. Op 3 september was de aflevering gewijd aan het duo en zongen andere artiesten hun nummers. In andere afleveringen zongen Suzan & Freek zelf nummers van andere artiesten. Ze maakten de meeste indruk met het nummer “Papa” van Stef Bos, dat inmiddels richting de 10 miljoen streams.