Veelgestelde vragen

Algemeen

Volg de hello festival routeborden. Die leiden je naar de juiste parkeerplaatsen. Vergeet niet je parkeerticket vooraf aan te schaffen. Voor fietsers is er vlak bij de ingang een speciale (fiets)parkeerplaats. Er zijn speciale parkeerplaatsen beschikbaar voor bestuurders die beschikken over een gehandicaptenparkeerkaart.

Ja, je kunt een stempel halen.

Als je medicijnen gebruikt die mee moeten naar het festivalterrein, zorg er dan voor dat deze in de originele verpakking zitten en dat je een doktersverklaring bij je hebt. Zo ontstaan er bij de security geen onnodige misverstanden. Als je je medicijnen gekoeld moet bewaren dan kan dat bij de Medische post op het festivalterrein.

Wij raden het meebrengen van kleine kinderen naar een massa evenement absoluut af, maar wij kunnen hen natuurlijk de toegang tot het festival niet ontzeggen. Voor iedereen geldt dezelfde regel: wie het festival wil bezoeken, moet in bezit zijn van een geldig ticket.

Dit is een ontmoediging omdat wij ouders erop attent willen maken dat kleine kinderen bij onregelmatigheden gevaar kunnen lopen. De organisatie sluit met het verkopen van een toegangsticket een overeenkomst met degene die het kaartje koopt voor het kind. Met het kopen van een toegangsticket aanvaarden de ouders van het kind de volledige verantwoordelijkheid.

De minimale leeftijd is 16 jaar. Als je jonger bent, moet je in gezelschap zijn van iemand ouder dan 18 jaar. Voor jongeren tot 21 jaar is er een speciaal ticket. Verder wordt het meenemen van baby’s en kinderen afgeraden. Let op: we schenken geen alcohol aan personen onder de 18!

Jazeker, je bent bij wet verplicht om je identiteitsbewijs altijd bij je te hebben. Je kunt op hello festival aan de bar gecontroleerd worden op leeftijd. We verkopen geen alcohol aan personen onder de 18 jaar. Wil je voorkomen dat je elke keer gecontroleerd wordt? Bij de speciale balie kun je op vertoon van je legitimatie een polsbandje krijgen. Hiermee weet het barpersoneel dat je ouder bent dan 18, en dus lekker een biertje mag drinken.

Op het terrein kun je met je pinpas afrekenen.

Als het een huis-, tuin- en keukencamera is, wel. Professionele apparatuur is niet toegestaan; toestellen met afneembare lenzen worden sowieso niet toegelaten, net als filmcamera’s en opnameapparatuur. Ook Selfiesticks zijn niet toegestaan!

hello festival beschikt over een eigen bewaakte garderobe.

Het is volgens de Nederlandse wet verboden om drugs bij je te hebben of te verhandelen.

Op het festival zijn honden en andere (huis)dieren niet toegestaan.

Bij alle podia op Hello Festival zijn verhoogde rolstoel-plaatsen. Hiervandaan heb je een goed uitzicht op het podium. Deze plaatsen zijn vanzelfsprekend bestemd voor mensen met een beperking. Als het te druk wordt op het platform zal de beveiliging begeleiders dan ook vragen het podium te verlaten.

Tickets

Nee, entreetickets worden niet teruggenomen.

Kinderen meenemen is mogelijk, maar ze moeten in het bezit zijn van een geldig entreeticket. Hello festival heeft een gereduceerd tarief voor jongeren tot 21 jaar. Let op! De minimumleeftijd om zonder begeleiding het festivalterrein op te gaan is 16 jaar. Dit geldt ook voor de festival camping.

De minimumleeftijd om zonder begeleiding het festivalterrein op te gaan is 16 jaar. Dit geldt ook voor de festival camping.

De tickets behoor je binnen 1,5 uur in je mailbox te ontvangen. Het zou kunnen dat de e-mail met de tickets in je spam of junkmail terecht is gekomen. Kun je de tickets hier ook niet vinden, neem dan contact op via info@eventree.nl.

Nee, entreetickets worden niet teruggenomen.

Nee, voor hello festival zijn geen speciale tickets voor bezoekers met een beperking verkrijgbaar. Er worden geen kortingen gegeven aan personen met een beperking of aan de begeleider. Iedereen betaalt dezelfde prijs.

Wij proberen het festival zo toegankelijk mogelijk te maken voor mensen met een beperking. Alle stages beschikken over een rolstoelpodium. Op het festivalterrein en de camping zijn sanitaire faciliteiten voor mensen met een beperking.

Dat kan als er een campingticket en eventueel staanplaatsticket bijgekocht wordt. Deze tickets zijn los verkrijgbaar.

Camping

Personen onder de 16 jaar hebben alleen toegang onder begeleiding van een verantwoordelijke meerderjarige.

Het is niet mogelijk vooraf een plek te reserveren.

Na afkoppelen van de caravan en/of het uitladen van de tent en bagage moet de auto op de parkeerplaats worden gestald.
De camping is autovrij.

Enkel door de RDW als camper/caravan/vouwwagen gekeurde voertuigen worden toegelaten. Je camper/caravan/vouwwagen mag een maximale lengte hebben van 9 meter.

Voor een Camper/Caravan/Vouwwagen is een Staanplaatsticket van € 20,- verplicht. Dit ticket is ALLEEN voor de plaats. Alle personen die bij de Camper/Caravan/Vouwwagen horen, dienen daarnaast ook in het bezit te zijn van een campingticket.

De grootte van een tent moet overeenkomen met het aantal personen dat daadwerkelijk in de tent slaapt. Dus bijvoorbeeld: niet met twee personen in een grote legertent, maar in een tweepersoonstent.

Alleen aluminium wegwerp barbecues zijn toegestaan.

Er zijn stroomaansluitingen aanwezig. Je eigen Aggregaat op een aanhanger meenemen is niet toegestaan. Per eenheid is één 220V aansluiting aanwezig.