Veelgestelde vragen

Algemeen

Wij zijn natuurlijk ontzettend blij dat de langverwachte zomer eindelijk zijn intrede doet. Maar elk voordeel heeft ook zijn nadeel.

Het festivalterrein en de daarbij horende camping zijn erg droog en daarom zijn openvuren ten strengste verboden. Dit houdt dus in dat er ook niet gebarbecued mag worden, in welke vorm dan ook, op de Hello festivalcamping.

Wij snappen de teleurstelling maar de organisatie en de veiligheidsregio kiezen voor veiligheid boven alles.

De weersverwachting voor aanstaande zaterdag is heerlijk zomers. Daarom zijn er op ons festivalterrein meer dan 50 extra gratis watertappunten geplaatst. Bij de entree ontvang je een token, waarmee je de eerste beker van ons krijgt. Zo kom je nooit zonder drinkgerei te zitten. Blijf goed gehydrateerd, smeer je goed in en zorg voor een petje of een mooie zonnehoed ter bescherming.

Om ons afval beter te kunnen recyclen en onze heilige gronden weer een stukje schoner te houden introduceren we vanaf dit jaar het beker retoursysteem op ons festivalterrein. Je ontvangt bij binnenkomst bij de hoofdingang een retour token en ruilt deze bij het bestellen van een (nieuw) drankje om voor een beker. Heb je even geen dorst? Dan nemen wij je beker weer in bij de bar en ontvang jij weer een retour token van ons. Zo heb jij altijd een retour token óf beker bij je en belandt er zo min mogelijk afval op de grond. Laten we samen bijdragen aan een duurzame toekomst! Hoe ziet dat eruit? Klik HIER.

Klik HIER voor onze floorplan.

Veldstukken Emmen (via de camping) en Ericasestraat 15, Zuidbarge Emmen zijn de dichtstbijzijnde haltes om bij het festivalterrein van Hello Festival te komen. Voor meer informatie en de reguliere busdiensten verwijzen wij je graag door naar 9292.nl

Ja, zonnebrandcrème is toegestaan op het festival terrein! Zorg dat je goed smeert en goed gehydrateerd blijft.

Hello Festival 2023 is uitverkocht! Heb jij achter het net gevist? Houd dan vooral Ticketswap in de gaten en laat je niet oplichten via Facebook, Marktplaats of zelfs Tinder (geen grapje, echt waargebeurd verhaal). Oplichters zijn actief en genadeloos. TicketSwap is de enige partij waarbij een 100% veilige transactie wordt gegarandeerd. Waarbij tickets voor max. 20% boven de aankoop prijs worden verkocht. Geen woekerprijzen. Geen teleurstellingen. 

Houd er rekening mee dat wanneer je een ticket koopt van een specifieke gebruiker – dus via een privé-melding op TicketSwap – dat dit altijd binnen jouw Ticket-Swap-account plaatsvindt. Voor meer info, klik dan hier. 

Volg de hello festival routeborden. Die leiden je naar de juiste parkeerplaatsen. Vergeet niet je parkeerticket vooraf aan te schaffen. Voor fietsers is er vlak bij de ingang een speciale (fiets)parkeerplaats. Er zijn speciale parkeerplaatsen beschikbaar voor bestuurders die beschikken over een gehandicaptenparkeerkaart.

Ja, op vertoon van je bandje kun je het festival terrein betreden.

Het meenemen van eigen flesjes, doppers, etc. is niet toegestaan. We kunnen deze bij binnenkomst niet controleren op de inhoud. Wel werken wij met een bekerretoursysteem. Iedere bezoeker ontvangt een token waarmee de eerste beker gratis is.

Als je medicijnen gebruikt die mee moeten naar het festivalterrein, zorg er dan voor dat deze in de originele verpakking zitten en dat je een doktersverklaring bij je hebt. Zo ontstaan er bij de security geen onnodige misverstanden. Als je je medicijnen gekoeld moet bewaren dan kan dat bij de Medische post op het festivalterrein.

Wij raden het meebrengen van kleine kinderen naar een massa evenement absoluut af, maar wij kunnen hen natuurlijk de toegang tot het festival niet ontzeggen. Voor iedereen geldt dezelfde regel: wie het festival wil bezoeken, moet in bezit zijn van een geldig ticket.

Dit is een ontmoediging omdat wij ouders erop attent willen maken dat kleine kinderen bij onregelmatigheden gevaar kunnen lopen. De organisatie sluit met het verkopen van een toegangsticket een overeenkomst met degene die het kaartje koopt voor het kind. Met het kopen van een toegangsticket aanvaarden de ouders van het kind de volledige verantwoordelijkheid.

De minimale leeftijd is 16 jaar. Als je jonger bent, moet je in gezelschap zijn van iemand ouder dan 18 jaar. Voor jongeren tot 21 jaar is er een speciaal ticket. Verder wordt het meenemen van baby’s en kinderen afgeraden. Let op: we schenken geen alcohol aan personen onder de 18!

Jazeker, je bent bij wet verplicht om je identiteitsbewijs altijd bij je te hebben. Je kunt op hello festival aan de bar gecontroleerd worden op leeftijd. We verkopen geen alcohol aan personen onder de 18 jaar. Wil je voorkomen dat je elke keer gecontroleerd wordt? Bij de speciale balie kun je op vertoon van je legitimatie een polsbandje krijgen. Hiermee weet het barpersoneel dat je ouder bent dan 18, en dus lekker een biertje mag drinken.

Op Hello festival kun je bij alle barren, eetgelegenheden en andere outlets afrekenen met je eigen bankpas. Mocht je toch graag contant willen afrekenen dan bieden wij de mogelijkheid om cashgeld te storten op de Hello betaalpas. Deze pas is voor €2,- te verkrijgen bij de kassa. Wel zo makkelijk!

Heb jij de betaal pas van vorig jaar nog en staat hier nog geld op? Dan is deze gewoon bruikbaar.

HET IS DUS NIET MOGELIJK OM CASH AF TE REKENEN BIJ DE BARREN.

Als het een huis-, tuin- en keukencamera is, wel. Professionele apparatuur is niet toegestaan; toestellen met afneembare lenzen worden sowieso niet toegelaten, net als filmcamera’s en opnameapparatuur. Ook Selfiesticks zijn niet toegestaan!

Hello festival beschikt over lockers. Koop je pincode bij de infobalie.

Het is volgens de Nederlandse wet verboden om drugs bij je te hebben of te verhandelen.

Op het festival zijn honden en andere (huis)dieren niet toegestaan.

Bij alle podia op Hello Festival zijn verhoogde rolstoel-plaatsen. Hiervandaan heb je een goed uitzicht op het podium. Deze plaatsen zijn vanzelfsprekend bestemd voor mensen met een beperking. Als het te druk wordt op het platform zal de beveiliging begeleiders dan ook vragen het podium te verlaten.

Tickets

Voor een snelle doorloop bij de entree, adviseren wij om je digitale ticket uitgeprint mee te nemen en/of een duidelijk printscreen van de QR-code te tonen op je telefoon. Dit om ergernissen te voorkomen.

Via de volgende link kun je je aangeschafte ticket weer opnieuw opvragen: KLIK HIER 

Kinderen meenemen is mogelijk, maar ze moeten in het bezit zijn van een geldig entreeticket. Hello festival heeft een gereduceerd tarief voor jongeren tot 21 jaar. Let op! De minimumleeftijd om zonder begeleiding het festivalterrein op te gaan is 16 jaar. Dit geldt ook voor de festival camping.

De minimumleeftijd om zonder begeleiding het festivalterrein op te gaan is 16 jaar. Dit geldt ook voor de festival camping.

De tickets behoor je binnen 1,5 uur in je mailbox te ontvangen. Het zou kunnen dat de e-mail met de tickets in je spam of junkmail terecht is gekomen. Kun je de tickets hier ook niet vinden, neem dan contact op via info@eventree.nl.

Nee, entreetickets worden niet teruggenomen.

Nee, voor hello festival zijn geen speciale tickets voor bezoekers met een beperking verkrijgbaar. Er worden geen kortingen gegeven aan personen met een beperking of aan de begeleider. Iedereen betaalt dezelfde prijs.

Wij proberen het festival zo toegankelijk mogelijk te maken voor mensen met een beperking. Alle stages beschikken over een rolstoelpodium. Op het festivalterrein en de camping zijn sanitaire faciliteiten voor mensen met een beperking.

Dat kan als er een campingticket en eventueel staanplaatsticket bijgekocht wordt. Deze tickets zijn los verkrijgbaar.

Camping

Personen onder de 16 jaar hebben alleen toegang onder begeleiding van een verantwoordelijke meerderjarige.

Het is niet mogelijk vooraf een plek te reserveren.

Na afkoppelen van de caravan en/of het uitladen van de tent en bagage moet de auto op de parkeerplaats worden gestald.
De camping is autovrij.

Enkel door de RDW als camper/caravan/vouwwagen gekeurde voertuigen worden toegelaten. Je camper/caravan/vouwwagen mag een maximale lengte hebben van 9 meter.

Voor een Camper/Caravan/Vouwwagen is een Staanplaatsticket van € 20,- verplicht. Dit ticket is ALLEEN voor de plaats. Alle personen die bij de Camper/Caravan/Vouwwagen horen, dienen daarnaast ook in het bezit te zijn van een campingticket.

De grootte van een tent moet overeenkomen met het aantal personen dat daadwerkelijk in de tent slaapt. Dus bijvoorbeeld: niet met twee personen in een grote legertent, maar in een tweepersoonstent.

Barbecues alleen gebruikmakend van vaste brandstoffen (houtskool of briketten) of gas zijn toegestaan mits deze niet eenvoudig kunnen omvallen en geen hinder opleveren voor de omgeving. De barbecues mogen alleen aangestoken worden met aanmaakblokjes of aanmaakgel.

Er zijn stroomaansluitingen aanwezig. Je eigen Aggregaat op een aanhanger meenemen is niet toegestaan. Per eenheid is één 220V aansluiting aanwezig.