Lute Kiers

Wouter Bessels

Bekijk foto

ook in 2015

ed kowalczyk

Exit dancestage, welkom Futurestage. Het jaar waarin Retropop voor het eerst eigentijdse acts een eigen podium biedt. En niet de minste: Jett Rebel, Douwe Bob (die per helikopter vanaf Pinkpop invliegt), Rondé, Afterpartees en The Kik met protestzanger en sixtieheld Armand – die nog geen half jaar later overlijdt. Het podium kan de hele dag op jong én oud rekenen en dat is precies wat Retropop vooraf beoogde. De Nederpopstage kent ook z’n klassiekers met Time Bandits (Alides Hidding even terug op zijn geboortegrond), Nits, Van Dik Hout en een memorabel optreden van Rob de Nijs tot slot.

Vooral Het Goede Doel doet de harten smelten, in de loop van de middag op de Nederpopstage. Zanger Henk Westbroek neemt voor het eerst zijn kleinzoon mee naar een optreden en tijdens de hit ‘Sinterklaas wie kent hem niet’ haalde de zanger zijn driejarige kleinzoon het podium op om het refrein mee te zingen. Een Sinterklaashit gezongen bij 25 graden Celsius.

Ook de opmaat naar hoofdact Tom Jones is dik in orde – met OMD, ABC en Live’s Ed Kowalczyk. Ook NPO Radio 2-dj Gerard Ekdom ziet vanaf het VIP-deck dat het in Emmen goed toeven is. Hij zingt woord voor woord mee met zijn favoriet ABC en laat tijdens Tom Jones zelfs even zijn wijnglas staan om met de juiste pasjes alle VIPs aan het dansen te krijgen.