Carola Paas

Wouter Bessels

Bekijk foto

ook in 2016

golden hour aan de rietplas

De succesvolle nieuwe opzet van drie podia krijgt dit jaar een vervolg en opnieuw maakt Retropop qua bezoekersaantallen een nieuwe stap. De zevende editie op zaterdag 4 juni is met 17.500 verkochte kaarten als vanouds uitverkocht.

Grote publiekstrekkers zijn de Zweedse hardrockband Europe, de terugkeer van Neerlands trots Golden Earring, The Waterboys en BLØF. Kid Creole and the Coconuts maakt de line-up van het hoofdpodium dat jaar rond, terwijl de Nederpopstage zich vooral richt op acts die in de jaren 90 hun grootste successen behaalden: Rowwen Hèze, Frank Boeijen, Ten Sharp, Powerplay en de uit Emmen afkomstige The Charlies – waar zelfs Daniël Lohues nog in de begintijd een tijd lang deel van uitmaakt. De Futurestage biedt andermaal een verrassend palet aan nieuwe opkomende bands, zoals HEAVN, dat als last minute-toevoeging als dagopener gelijk een diepe indruk maakt. Causes, My Baby en Sven Hammond zorgen voor de hard gekraakte noten, terwijl jongeren hun ouders meenemen naar het afsluitende Kovacs.

Die Futurestage heeft definitief haar plek op de alsmaar groeiende affiche van Retropop veroverd en het aantrekken van een jonger publiek blijkt een schot in de roos. Ook als het weer op die eerste zaterdag van juni het af en toe even laat afweten. The Final Countdown is er na middernacht niet minder om.