Bob Woelders

Wouter Bessels

Bekijk foto

het jaar 2019

hellofestival

Donderdag 1 november 2018 gaat de boeken in als de ommekeer in de geschiedenis van Retropop. Een naamsverandering is nodig om ook in de komende jaren aantrekkelijk genoeg voor grote namen en belanghebbende wereldacts te blijven. Hello Festival is geboren en beleeft op zaterdag 8 en zondag 9 juni 2019 haar eerste editie.

Bij de bekendmaking op 1 november 2018 worden al vijf namen van formaat aangekondigd, in opmaat naar de start van de kaartverkoop: Lenny Kravitz, Daniël Lohues, Golden Earring, DeWolff en opnieuw Dardevils. Daar blijft het niet bij, want in de daaropvolgende weken worden onder meer Keane, Little Steven, BLØF, Navarone, Miss Montreal, Paul Carrack, Milow, Van Dik Hout en Midge Ure aan toegevoegd.

De ambities reiken tot grote hoogten en het tweedaagse festival kan rekenen op 25.000 bezoekers, waarbij de Tributestage en Futurestage zijn samengevoegd als Zebrastage. Jongeren gaan uit hun dak bij Kraantje Pappie en Lil’ Kleine, terwijl het veld van de Nolimitstage op zondagavond ramvol is bij Golden Earring – die achteraf gezien die dag het laatste festivaloptreden op Drentse bodem geven. Ook bijzonder: het moment waarop Midge Ure de Ultravox-klassieker Vienna inzet en Daniël Lohues die na jaren ‘nee’ nu wel ‘ja’ zegt tegen een uitnodiging. En daar in meerdere opzichten met volle teugen van geniet.

Hello Festival is geboren en de pijlen zijn in de loop van 2019 al gericht op het volgende jaar, met acts als 3 Doors Down, Kaiser Chiefs, Anouk, De Dijk, Krezip en De Staat.

Maar dat pakt even anders uit.