Dennis Bouman

Wouter Bessels

Bekijk foto

het jaar 2022

omd

Stilte. Twee jaar lang een oorverdovende stilte aan De Grote Rietplas. Geen tenten, geen camping, geen huiskamer, geen Mainstage, geen festival. Pas in de loop van 2021 komt er weer wat leven de brouwerij en is er voor festivalgangers een pleister op de wonden in de vorm van Hello @ Home, waarbij ze vanuit hun luie stoel een avondvullend programma kunnen volgen vol concertregistraties uit de voorgaande jaren en interviews met het organiserende team.

Maar het echte werk is onderweg: in de loop van 2021 krijgt het tweede Hello Festival op zaterdag 11 juni 2022 steeds meer vorm. Na zes jaar is Europe opnieuw hoofdact, terwijl ook OMD terugkeert, evenals ‘huisband’ Daredevils. Reikhalzend wordt uitgekeken naar de reünie van de Dolly Dots: zij stellen niet teleur en laten in de vroege avond de hele Mainstage – dit jaar in de vorm van een grote tent – meezingen. De handen in de Nolimitstage gaan op elkaar voor onder meer punkheld Marky Ramone, rapper Antoon en Bökkers, terwijl in de nieuwe Tent Zonder Naam good old Henk Wijngaard de show steelt.

Met 15.000 bezoekers mag het teruggekeerde eendaagse festival dan weer teruggaan naar de basis, de blije gezichten na afloop spreken boekdelen. Alleen al vanwege het beste festivalweer dat je je maar kan wensen: 25 graden en volop zon. De mooiste beloning na hard werken en drie jaar knokken voor het voortbestaan van Emmens grootste muziekevenement allertijden.