Bob Woelders

Wouter Bessels

Bekijk foto

ook in 2017

direct

Een gedenkwaardige editie om drie redenen: de enige keer dat Doe Maar op Retropop staat, een veld dat net als 5 jaar eerder uit volle borst meezingt met de hits van Supertramp tijdens het concert van Roger Hodgson en een overweldigend optreden van Di-rect. Waarbij een laagvliegende helikopter nog voor wat paniek zorgt, maar dat uiteindelijk met een sisser afloopt.

Op alle fronten is deze achtste Retropop dik in orde. Jaren 80-acts The Pretenders en Fisher-Z zorgen met Doe Maar voor een flinke scheut nostalgie, terwijl op de Nederpopstage Pé & Rinus en Pater Moeskroen voor een dansfeest zorgen. En zien we daar Danny Vera staan? Nog ver voordat de crooner uit Zeeland landelijk op grote schaal doorbreekt, geeft hij op Retropop alvast een sterk staaltje van zijn kunnen weg.

De Futurestage is andermaal een ontdekkingsreis van jewelste, met deze edities opvallend veel namen die met de kennis van nu eendagsvliegen blijken te zijn, zoals Indian Askin, VANT en Sue The Night. Lucas Hamming en Thijs Boontjes stelen de show – en doen dat anno 2022 nog steeds. Ze mogen zich inmiddels, vijf jaar na Retropop, volwassen podiumacts noemen.

Dj Erik Hoezen – oftewel De Rooie Jager – tovert de tent om in een groot dansfeest. Zo’n afsluiter smaakt naar meer. Dat zet de organisatie aan het denken voor de editie van volgend jaar. Maar dan met livemuziek.